Cuma, Mart 29, 2024

İlgili Haberler

“2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında Mücadele Sporlarında Kadın Sporcularımız” adlı panel düzenlendi

- REKLAM -
Kırkpınar Değerleri Uygulama ve Araştırma Merkezi önemli bir etkinliğe daha imza attı.
Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdiresi Doç. Dr. Şengül Demiral, Merkez gönülleri Meltem Dindar ve Onurcan Tatlıcıoğlu koordinatörlüğünde ve Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Demir (Rumeli Üniversitesi) ile Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetim kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Taşkın’ın moderatörlüğünde “2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında Mücadele Sporlarında Kadın Sporcularımız” adlı panel düzenlendi.

Judo, Güreş, Karate branşında toplam 11 konuşmacı ile gerçekleştirilen panele branşlarında Olimpiyat ve Paralimpik oyunları için kota alarak mücadele edecek kadın sporcularımız, bağlı oldukları federasyon başkanları ve teknik direktörler katıldı. Panelde 2020 Tokyo Olimpiyatları Judo branşında Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları Judo branşında Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayıdan, Teknik Direktör Doç. Dr. Şengül Demiral, Sporcu Ecem Taşın Çavdar; 2020 Tokyo Olimpiyatları Güreş branşında Teknik Direktör Efraim Kahraman, Sporcu Yasemin Adar; 2020 Tokyo Olimpiyatları Karate branşında Sporcular Serap Özçelik Arapoğlu, Merve Çoban, Meltem Hocaoğlu Akyol, Dilara Bozan yer aldı.

Panelin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamını ileterek başladığı konuşmasında “Kadının gücünün ve etkisinin her geçen gün arttığı toplumsal hayatımızda, sporun da bundan ayrı düşünülmesi imkânsız. Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında göğsünde ay-yıldız olan siz kadın sporcularımızı tek tek tebrik ediyorum. Hepinizin ülkemizi gururlandıracağınıza ve daha önce defalarca kazandığınız madalyaları bu oyunlarda da ülkemize getireceğinize yürekten inanıyorum. Aranızda yer alan sporcularımızın bazıları Üniversitemiz öğrencisi. Bundan da ayrı bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Ülkemizi temsil ettiğiniz gibi Üniversitemizi de başarı ile temsil edeceğinize inancımız tamdır. Birbirinden farklı disiplindeki sporcunun kariyer basamakları ve hedeflerini anlatacağı, sizlerin yolundan ilerlemek isteyen genç sporcu adaylarına bir projeksiyon tutacak bu panelin gerçekleşmesinde büyük emek sarf eden Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz ve Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Şengül Demiral’a, Meltem Dindar’a, moderatörlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ali Demir, Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Taşkın ile tüm panelistlerimize teşekkür ederim. Sporcularımıza da öncelikle sakatlıktan uzak, sağlıklı, başarılı ve madalya dolu bir müsabakalar diler, antrenörlerini ve yöneticilerini de tebrik ederim.” dedi.

COVİD-19 sürecinin sporcular üzerindeki etkileri ile ilgili konuların görüşüldüğü panelde, sporcular bu süreci, branşa özgü sporcu yaralanmalarının tedavisi, zihinsel hazırlık ve kişiye özel antrenmanların detaylandırılması ile güzel bir toparlanma süreci olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Federasyon başkanları pendemi sürecinde, sporcular için bakanlık ve federasyonun koruyucu önlemleri sıkı bir şekilde aldıklarını, antrenman ortamlarının hazırlanarak sporcu ve teknik ekiplere sunulduğunu ve uluslararası yarışma takviminin tekrar başlaması ile gerekli hazırlıkların yapılarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Teknik Direktörler ise sporcuların bu süreçte antrene edilmesi için gerekli olan motivasyonu öncelikli olarak hijyenik antrenman alanlarında çalışarak, olumlu motivasyon, otojenik antrenman yöntemleri, yoga, kişiye özel antrenman yöntemleri, teknik ve taktiksel çalışmaların analitik sentezlemesinin yapılarak kişiye özel çalışılması gibi çalışmalar ile yürüttüklerini söylediler.

Panel sonunda 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları sonrası panelin Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde tekrarlanması konusunda görüş birliği ile tamamlanmıştır.

- REKLAM -

Son Haberler

Türkiye ve İngiltere’de muhasebe sektörü ele alındı

SUBÜ Geyve MYO’da düzenlenen ‘Sektörle Buluşma’ programında ‘Türkiye’de ve İngiltere’de Muhasebe Sektörü’ konuşuldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek...