Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, toplumsal sorumluluk ve çevre bilincini artırmak amacıyla ağaç dikme etkinliği düzenledi. Fakültenin arka bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, rektör yardımcıları, genel sekreter, Antalya İl Müftüsü Aydın Yığman, fakülte yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Etkinlik kapsamında fakülte bahçesine 80 portakal ve 20 limon fidanı dikildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, ağaç dikiminin yalnızca bir çevre faaliyeti olmadığını, aynı zamanda gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Özkan, “Peygamberimizin ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ sözü bize bu görevin önemini hatırlatıyor. İnancımız doğayı korumayı, emeği ve bereketi gözetmeyi öğütler. Bugünkü etkinliğimiz de bu anlayışın bir yansımasıdır,” ifadelerini kullandı.
Rektör Özkan konuşmasında, günümüzün önemli sorunlarından biri olan aşırı tüketim ve israfın doğa üzerinde olumsuz etkiler yarattığına dikkat çekti. Kuraklık ve iklim değişikliği gibi sorunların sadece teknik değil, aynı zamanda ahlaki bir mesele olduğunun altını çizdi. Özkan, “Dinimizin temeli güzel ahlaktır. Toplumsal yaşamda merhamet, adalet ve sorumluluğun öne çıkması için ilahiyat camiasına önemli görevler düşüyor. Sadece anlatmak değil, örnek olmak da büyük önem taşıyor,” dedi. Etkinliğe katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür etti.
Ağaç dikiminin ardından Rektör Özkan ve beraberindeki heyet, fakülte binasında Akdeniz Akademi Topluluğu tarafından hazırlanan “Gazze Enstalasyonu: Adı Kalanlar” sergisini ziyaret etti. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Odabaş’ın tasarladığı bu sergi, savaş ortamında hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekiyor. Sergi, sessizlik, boşluk ve yıkım temaları üzerinden izleyicileri insanlık, empati ve hafıza kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor.
Etkinlik, Rektör Özkan’ın İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sözen’i makamında ziyaret etmesiyle sona erdi.



