Şükran Güngör – Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda Anlamlı Etkinlik
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı, Şükran Güngör – Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe il protokolü, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın Akışı ve Katılımcıların Mesajları
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, “İki Geneli Liseler Arası Mektup Yazma Yarışması”nda birinci olan öğrencinin mektubu okundu.
Anlam ve Önem Konuşması
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Yiğit, İstiklal Marşı’nın milletin bağımsızlık mücadelesini ve ortak değerlerini yansıtan güçlü bir eser olduğunu vurguladı.
Ödül Töreni ve Öğrenci Gösterileri
Etkinlikte, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca, Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan özel bir gösteri sahnelendi.
Program, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde milli birlik ve beraberlik duygularının tekrar hatırlatıldığı anlamlı bir etkinlik olarak sona erdi.




