Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu’nun düzenlediği “Yaşam ve Kariyer Panayırı” etkinlikleri kapsamında alanında kendini kanıtlamış başarılı isimler bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.
Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda başlayan ve 2 gün süresince devam edecek olan etkinliğe Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Kariyer Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Akif Keten, davetli konuklar, öğretim elemanları ve öğrencileri katılım gösterdi.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. İlhan Genç,Üniversite olarak öğrencilerin düzenledikleri etkinlikleri her zaman desteklediklerini ifade ederek, üniversite program düzenler öğrenci uyar alışıla gelmiş olan anlayışın dışına çıkıldığını vurguladı.
Bazıların bir şeyler yapmaya hevesli olduklarını ancak, hevesin geçici, asıl olanın hedef koymak olduğunun altını çizen Prof. Dr. Genç, hedef koyanların yollarının uzun ve zor olmasına rağmen başarıyı yakalama olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra Nobel İlaç Ar-Ge Grup Müdürü Abdullah Uslu, “Başarıyı Yakala” başlıklı sunumunda, asla karamsar olunmaması gerektiğini, umudun her zaman canlı tutulması gerektiğini vurguladı.
Abdullah Uslu’nun sunumundan sonra kürsüye davet edilen Endüstriyel Tasarımcı Andan Serbest “Sınırları Zorla” başlığı altında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Endüstriyel tasarımın pandemiden sonra değişime uğradığını söyleyen Serbest, “Eskiden ürünlerin müşteri odaklı çalışılması gerekirken, bugün müşteri kelimesini kullanırken çekiniyoruz. Müşteri kelimesinin yerine kullanıcı diyoruz. Bunu da eşit kullanıcı olarak niteliyoruz. Pandemi ile birlikte sürdürülebilir bir hayat için ürün elde ederken evrensel düşünceyle herkes için tasarım diyoruz. Yani; ekosistem, gezegen odaklı tasarım anlayışına kadar geldik.” dedi.
Sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Generation Z teknoloji kurucusu Tuğçe Songül Özkan, şirket kurma aşamasını ve sonrasını katılımcılarla paylaştı.
Günün son sunumunu yapan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haydar Göksu ise “Bir Tost Yeter” adlı kitabının yazılış öyküsünü katılımcılarla paylaştı. Başarmak için bazı şeyleri duymamak gerektiğini vurgulayan Göksu, iyi insan olmanın ve iyi insanlarla dost olmanın önemine değindi.