Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili Haberler

“Ege Üniversitesinin yükseköğretime katkısı tartışılmaz”

- REKLAM -

EÜ’de “Kariyer Planlama Dersi Eğitici Eğitimi Programı” başladı.

Ege Üniversitesinde düzenlenen “Kariyer Planlama Dersi Eğitici Eğitimi Programı”nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, “Ege Üniversitesi Türkiye’nin en saygın kurumlarından birisi. Gerek akademik yapısı gerek mezunlarının donanımı ile Ege Üniversitesinin yükseköğretime katkısı tartışılmaz” dedi.

Rektör Budak ise “Ülkesi ve milleti için çalışan, üreten nitelikli gençler yetiştirmek için eğitim-öğretim altyapımızı çağın koşullarına uygun olarak revize diyor, tüm imkânlarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kültür Merkezinde “Kariyer Planlama Dersi Eğitici Eğitimi Programı”nın açılışı gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü, EGESEM ve UZEM iş birliğinde düzenlenen program, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşmaları ile başladı. Programa, EÜ Senato Üyelerinin yanı sıra fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının başarı ve kariyer koordinatörleri ile Kariyer Planlama Dersini verecek olan öğretim elemanları katıldı.  

“Kariyer Fuarını salgın sonra düzenleyeceğiz”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, “İnsan dediğimiz olgu en büyük faydayı da zararı da farkındalık ile sağlıyor. Verdiğimiz eğitimlerle gençlerde farkındalık oluşturabilmeliyiz. Bilim adamı olmak için eskiden üniversitelere gidilirdi ama bugün daha çabuk iş sahibi olmak için üniversitelere gidiliyor. Ülkemizde son 18 yılda açılan üniversitelerimizde bugün 4.5 milyon örgün eğitim üniversite öğrencisi bulunuyor. Dünyanın tamamında üniversite sayısının artırılmasına yönelim var. Cumhurbaşkanımız rektörlere bütün üniversitelerde kariyer planlama merkezinin kurulması talimatını verdi. Şuan tüm üniversitelerimizde kariyer merkezleri var. Akademisyenler, kendi uzmanlık alanındaki becerilerini kazandırmak ve bilgiyi aktarmakla mükellefler. Yetenek Kapısı yazılımını bütün üniversitelere ücretsiz olarak açtık. Yetenek Kapısı öğrencilerin, işverenlerin üniversitenin kariyer planlama merkezlerinin platformu. Burada kayıtlı öğrenciler doğrudan iş ilanlarına, staj imkânlarına, üniversitelerin etkinliklerine ulaşabiliyorlar. Yetenek Kapısına sadece Türkiye’den değil farklı ülkelerden de olmak üzere toplam  bin 232 üniversiteden kayıtlı öğrenci var. Yine Kariyer Kapısı uygulamamızda staj uygulaması imkanı mevcut. Bir havuz sistemi var öğrenceler staj için hem kamu hem de özel sektöre başvurabiliyorlar. Öğrencilerimiz artık kapı kapı dolaşmıyor. Sisteme tüm bilgilerini, yeteneklerini, eğitimlerini giriyor ve sistem içindeki firmalar onlara staj teklifinde bulunuyor. Yetenek ve Kariyer Kapısı;  gençlerimizin hak ettiği saygınlığa ve değere ulaştığı, şeffaf, fırsat eşitliği sağlayan, liyakatı esas alan dünyanın en çağdaş sistemi” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin Türkiye’nin en saygın kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Salim Atay, “Gerek akademik yapısı gerek mezunların donanımı ile Ege Üniversitesin yükseköğretime katkısı tartışılmaz. Her yıl düzenlediğimiz Kariyer Fuarı’nı  İzmir’de yapmayı plandık. Çünkü İzmir öğrenci şehri olması sebebiyle bunu hak ediyor. Ülkenin en büyük organizasyonu olmaya adaydı. İnşallah bu salgın süreci biter, biz de bu organizasyona kaldığımız yerden devam ederiz” dedi.

“Kendisini bilime ve ülkesine adamış güçlü bir üniversiteyiz”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün, gençlerimizin kariyer planlamalarında son derece faydalı olacağına inandığımız, “Kariyer Planlama Dersi Eğiticinin Eğitimi” etkinliğinde bir arada bulunuyoruz.  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Sayın Doç. Dr. Salim Atay’ın katılımlarıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Ege Üniversitesi, 65 yıldır bilimin ışığında ilerleyen gençler yetiştirme, faydasını toplumla buluşturarak toplumsal ilerlemeye katkı sağlama gayretiyle, Bizler, ulusal ve uluslararası arenada üniversitemizin etkinliğinin artırılmasının mezun profilimize bağlı olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Ülkesi ve milleti için çalışan, üreten nitelikli gençler yetiştirmek için eğitim-öğretim altyapımızı çağın koşullarına uygun olarak revize diyor, tüm imkânlarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda kariyer planlaması üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, ülkemize kalifiye iş gücünün kazandırılmasında noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Biliyoruz ki tecrübelerimizden yola çıkarak, gençlerimizin umut ve hayallerini inşa etmelerine, bu hayallere ulaşmada izlemeleri gereken adımları seçmelerine destek olacak olan bizleriz.  Öğrenci odaklı yönetim anlayışımız çerçevesinde her zaman olduğu öğrencilerimizin kaygı ve beklentilerinden yola çıkarak çalışmalarımızı planlıyor; onları iş dünyasının değişen koşullarına hazır kılmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bilinçle, gençlerimizin kariyer yolculuğunda daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlayacak olanakları, üniversitemiz çatısı altında bir araya getirmeye özen gösteriyoruz. Öğrenci odaklı, eğitim-öğretimde kalite öncelikli, Araştırma Üniversitesi olma hedefli bir üniversite olarak gençlerimizi geleceğe hazırlayacak pek çok kariyer etkinliği gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi önderliğinde Kariyer Fuarı ev sahipliği ile başladığımız kariyer etkinliklerinde amacımız, sektörün ihtiyacı olan iş gücünü karşılayacak buluşmaları sağlamak. Bu nedenle üniversite, kamu-özel sektör kurumları ve meslek odaları temsilcileriyle gençlerimizi bir araya getiren atmosferler oluşturmaya özen gösteriyoruz. Hedeflerimize ulaşmada kıymetli bir yol haritası sunan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin tecrübe ve önerilerini yakından takip ediyoruz. Ofisimiz tarafından eğitim programlarımıza eklenmesi önerilen Kariyer Planlama dersini, hazırlığımızı en hızlı şekilde yaparak eğitim programlarımıza ekledik. Bugün de derse görevlendirilen öğretim elemanlarımızın dersin amacı, içeriği ve uygulamaları konusunda detaylı şekilde bilgilendirileceği eğitim programı için bir aradayız” dedi.

Kariyer Planlama dersinin, gençlerimizi geleceğe hazırlama noktasında önemli bir araç olacağına inandığını vurgulayan Rektör Budak,   Bu duygu ve düşüncelerle, dersin eğitim programlarımıza dâhil edilmesinde ve kariyer odaklı çalışmalarımızda sunduğu desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Sayın Doç. Dr. Salim Atay’a yürekten teşekkür ediyorum. Eğitim süresince bilgi ve tecrübe paylaşımlarında bulunacak tüm çalışanlarımıza verimli bir eğitim diliyorum” dedi.

Program kapsamında 3 gün süresince; Kariyer Planlama Dersinin Amaç ve Kapsamı, Ulusal ve Uluslararası Değişim Programları, Temel İletişim Becerileri, İnce Yetenekler (Soft-Skills), Diksiyon ve Beden Dili, Özgeçmiş ve Kapak Yazısı Hazırlama, Etkili Mülakat Teknikleri, Sektör Günleri Planlama- Girişimcilik, Akademi, Özel Sektör, Kamu Sektörü, Sivil Toplum Kuruluşları, İş Yaşamında Stres ve Kaygı İle Baş Etme Yolları, Başarı ve Motivasyon konularında alanında yetkin öğretim elemanları tarafından sunumlar yapılacak.

Kaynak: Ege Ajans-İzmir

- REKLAM -

Son Haberler

Türkiye ve İngiltere’de muhasebe sektörü ele alındı

SUBÜ Geyve MYO’da düzenlenen ‘Sektörle Buluşma’ programında ‘Türkiye’de ve İngiltere’de Muhasebe Sektörü’ konuşuldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek...