Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili Haberler

Sakarya Üniversitesi Yayın Destek Ofisi Kuruldu

- REKLAM -

Sakarya Üniversitesinde nitelikli yayın sayısını artırmak amacıyla kurulan Yayın Destek Ofisi faaliyetlerine başladı.

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) bünyesinde kurulan ofis, öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerin istatistiksel ve ekonometrik analizlerinde danışmanlık hizmeti verecek. Danışmanlık hizmeti birebir eğitim, grup eğitimi ya da ortak çalışma şeklinde olabilecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Yayın Destek Ofisi ile ilgili yaptığı açıklamada, “TÜBİTAK Yetkinlik Analizi Raporuna göre “Bilgi Güvenliği”, “Enerji Depolama”, “Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri” alanlarında Türkiye’de ilk üçte yer aldık. 4 alanda ilk onda; 20 alanda ise hem hacim hem de kalite bakımından en iyi olan 1’inci bölgede kendimize yer bulduk. Öte yandan özellikle Sosyal Bilimler alanında Sakarya Üniversitesi potansiyelinin açığa çıkarılmasına ihtiyaç duyduğumuz da diğer bir gerçek. Yayın Destek Ofisi, bu hedefimize bizi yakınlaştıracak bir adım” dedi.

Yayın Destek Ofisinin özellikle grup eğitimlerine önem vereceğini, alanıyla ilgili akademik çalışma yapan hocalar ve lisansüstü öğrencilere teknik destek sağlayacağını belirten Savaşan, “Nitelikli yayın ve projelerde alanla ilgili derinlikli altyapı yanında veri analiz tekniklerini iyi kullanma becerisi de gerekmektedir. Ofis, hocalarımıza teknik destek sağlayarak SAÜ’nün nitelikli yayın ve proje kapasitesini açığa çıkaracak” şeklinde konuştu.

Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sağlık Bilimleri ana alanlarında çok sayıda nicel ve nitel analiz yöntemine ilişkin destek sağlayacak ofiste, Sakarya Üniversitesi’nin değişik fakültelerinden çok sayıda akademisyen görev alacak.

- REKLAM -

Son Haberler