Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk “Psikoteknik Değerlendirme Merkezi”

- REKLAM -

Türkiye’nin ilk “Psikoteknik Değerlendirme Merkezi” Ege Üniversitesinde hizmet veriyor.

EÜ Psikoteknik Değerlendirme Merkezi EBİLTEM Uydu Laboratuvarı; ehliyetlerine el konulan sürücülerden  ticari taşıt sürücülerine,  demiryolu personelinden  pek çok endüstri kuruluşu çalışanlarına yönelik hem  psikoteknik değerlendirme hizmeti veriyor hem de trafik psikolojisi, sürücü davranışları ve diğer konularda araştırma faaliyetleri yürütüyor.

Merkezin amaçlarından ve faaliyetlerinden bahseden Dr. Gülin Kaça, “Merkezimizde açıldığı günden bu zamana kadar hem yasal psikoteknik değerlendirme uygulamaları konusunda hizmet verilmekte hem de trafik psikolojisi, sürücü davranışları ve diğer konularda araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir. En temel amacımız trafik güvenliğine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla bir yandan test uygulama çalışmaları devam ederken diğer yandan güvenli sürücü seçimi, sürücü davranışı, risk alma, kazaya yatkınlık ve sürücü rehabilitasyonu konularında projeler geliştirmekte ve araştırmalar yapılmaktadır. Bu konulara ek olarak üniversitemizin farklı birimlerindeki araştırmacılar da merkezimiz bünyesindeki testleri kullanarak hiperaktiflik ve dikkat eksikliğinin teşhis ve tedavi aşamalarında, nöropsikolojik alanlarda, spor psikolojisi ve madde kullanımı ve bağımlılığı alanlarında araştırmalar yürütmüşlerdir” diye konuştu.

“Farklı kuruluşlara hizmet veriyoruz”

Dr. Kaça, “Merkezimizde Karayolları Trafik Kanunu gereğince ehliyetlerine el konulmuş sürücülere ve Karayolları Taşımacılık Kanunu gereğince ticari taşıt sürücülerine, Tren Makinist Yönetmeliği kapsamında ise demiryolu personeline psikoteknik değerlendirme hizmeti veriliyor. Ayrıca lojistik, taşımacılık şirketlerine güvenli sürücü seçimi konusunda; endüstri kuruluşlarına ise eleman seçimi ve var olan elemanların değerlendirilmesi konusunda hizmet çalışmaları yürütülüyor” dedi. 

Kaynak: Ege Ajans-İzmir

- REKLAM -

Son Haberler