Cuma, Mart 29, 2024

İlgili Haberler

‘Üniversiteler Özgürlüklerin İkametgâhıdır’

- REKLAM -

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde görev yapan öğretim üyelerinden, 2020 yılı içerisinde bir üst akademik unvana terfi eden akademisyenler için “Akademik Terfi ve Cübbe Giyme Töreni” düzenlendi. 14 Ocak 2021 Perşembe günü, Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen törende 15 Profesör, 28 Doçent ve 27 Dr. Öğr. Üyesi cübbelerini giyerek yeni unvanlarına kavuştu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul, akademik eğitim öğretim ve cübbenin anlamı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Prof. Dr. Yurdakul “Bilim yalnızca bilgiden oluşmaz, insani değerler ve erdemle pekiştirilince değer kazanır” ifadelerini kullandı.

 Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir üniversitemiz tarihinde ilk defa gerçekleştirilen tören nedeni ile mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti. Düzenlenen bu törenle üniversitemizde bir üst kadroya atanmayı bekleyen tüm öğretim üyelerinin özlük haklarının teslim edildiğini belirtti.

Üniversiteler Özgürlüklerin İkametgâhıdır

Rektör Beydemir öğretim üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında “Üniversiteler özgürlüklerin ikametgâhıdır ve bu ikametgâhların asıl sahibi öğrencilerimizdir. Bir süredir uzak kalmış olsak da öğrencilerimizin eğitimlerini aksatmadan, sekteye uğratmadan devam ettirmekteyiz. Yaptığımız tüm çalışmaların temelinde öğrencilerimiz için daha iyi bir eğitim sunma arzumuz var.” şeklinde konuştu.

Vizyon Projelerimiz Hayata Geçiyor

Üniversitede yapımı planlanan Kongre ve Kültür Merkezi ile Kapalı Spor Salonu hakkında bilgiler paylaşan Rektör Beydemir, proje yapım onay aşamalarında büyük mesafe kat edildiğinin altını çizdi. Yakın zamanda kurulma izni alınan Tıp Fakültesinin öğrenci kabulü ile üniversitemize yeni bir vizyon kazandıracağını belirten Beydemir, Bilecik ilinin gerçek manada bir “Eğitim ve Sağlık Şehri” olacağını sözlerine ekledi.

- REKLAM -

Son Haberler

Türkiye ve İngiltere’de muhasebe sektörü ele alındı

SUBÜ Geyve MYO’da düzenlenen ‘Sektörle Buluşma’ programında ‘Türkiye’de ve İngiltere’de Muhasebe Sektörü’ konuşuldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek...