Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili Haberler

Uluslararası CUDES Kongresi tamamlandı

- REKLAM -

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümünün ev sahipliğinde 11. Uluslararası Sosyal Bilimlerde Güncel Tartışmalar (Current Debates in Social Sciences – CUDES) Kongresi düzenlendi.

Fakülte Dekan Yardımcısı ve Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilal Yıldız ile Dekan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Kenar tarafından 29-30 Eylül 2020 tarihlerinde düzenlenen kongre, Covid-19 salgını sebebiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Akademik tartışma zemini oluşturuldu

Sosyal bilimler alanında farklı disiplinlerde çalışan akademisyenleri bir araya getiren CUDES Kongresinde, disiplinler arası bir ortamda çalışmaların tartışılması için bir platform sağlamak amaçlandı. Akademisyenlere ve araştırmacılara akademik bir tartışma zemini yaratmak amacıyla ilk defa 2010 yılında Westminster Üniversitesi (İngiltere) tarafından düzenlenen kongre, sonraki yıllarda ise dünyanın ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bu yıl SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümünün akademik faaliyeti olarak düzenlenen 11. CUDES Kongresi’ne oldukça yoğun bir ilgi vardı. Kongreye Kuzey Kıbrıs, ABD, Nepal, İran, Endonezya, Meksika, Filipinler, Libya, Malezya, Etiyopya, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Arnavutluk, Sudan, İngiltere, Macaristan, Ukrayna, Pakistan, Hindistan Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Belçika olmak üzere Türkiye’nin dışında 26 farklı ülkeden 82 akademisyen katıldı. 27 ülkeden 82’si yabancı ve toplam olarak 154 katılımcı ile yapılan kongre, açılış konuşmalarının ardından aynı anda iki salonda gerçekleştirilen online oturumlarla 2 gün boyunca devam etti.

SAÜ ve Sakarya tanıtıldı

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinin ev sahipliğinde ve Sakarya’da gerçekleştirilen kongre, üniversitenin, Siyasal Bilgiler Fakültesinin ve Sakarya ilinin görünürlüğünün, tanınırlığının ve uluslararası işbirliklerinin artmasına da katkı sağladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi, SAÜ’nün en fazla yabancı öğrenci alan ikinci fakültesi ve Erasmus ve Mevlana gibi değişim programları kapsamında en fazla öğrenci gönderen ve öğrenci alan fakültesi konumunu koruyor.

Türkiye’nin kamu diplomasisi faaliyetleri bakımından da büyük öneme sahip olan kongreye online katılarak çalışmalarını sunan yabancı akademisyenler, CUDES Kongresine katılarak Sakarya’yı ve Sakarya Üniversitesini ve Siyasal Bilgiler Fakültesini ziyaret etmeyi planladıklarını, ancak Covid-19 salgını nedeniyle planlarını gerçekleştirememekten dolayı üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

 

- REKLAM -

Son Haberler

Türkiye ve İngiltere’de muhasebe sektörü ele alındı

SUBÜ Geyve MYO’da düzenlenen ‘Sektörle Buluşma’ programında ‘Türkiye’de ve İngiltere’de Muhasebe Sektörü’ konuşuldu. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek...