Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili Haberler

Akademik Teşvik Sıralamasında Üniversiteler

- REKLAM -

Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) yayımlandı.

Prof. Dr. Engin KARADAĞ & Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından kurulan ve temel amacı Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak olan ÜNİAR (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı), DÜS 2020 verilerini paylaştı.

Akademik Teşvik nedir?

Kanuna göre bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırdıkları proje, yaptıkları araştırma, yayın ve sergi, aldıkları patent ile çalışmalarına yapılan atıflar, bilim danışma kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda sundukları ve almış oldukları akademik ödüller esas alınarak, öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi ve öğretim görevlileri için yıllık akademik teşvik puanı hesaplanarak, aldıkları puanlarla orantılı olarak “akademik teşvik ödeneği” adı altında yapılan bir ödeme biçimi.

Sakarya Üniversitesi geriledi

Marmara Bölgesinde yer alan ve çalışmaları ile öne çıkan üniversitelerden biri olan Sakarya Üniversitesi, 2019 yılında genel sıralamada 13. sırada  yer alırken, 2020 sıralamasında 41 sıra gerileyerek 54. sıraya düştü.

2019 yılına oranla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi sıralamadaki yerini korurken Düzce Üniversitesi 16 sıra, Kocaeli Üniversitesi 4 sıra, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ise 28 sıra geriledi.

Diş Hekimliği Fakülteleri Akademik Teşvikte yok

Diş Hekimliği Fakültesi olan Bolu Abant İzzet Baysal, Düzce, Kocaeli ve Sakarya Üniversitelerinden sadece Kocaeli Üniversitesi sıralamada yer alırken, diğer üniversiteler sıralamada yer bulamadı.

Düzce Eğtim Fakültesi yükseldi

2019 yılına kıyasla Eğtim Fakülteleri sıralamasında Düzce Üniversitesi 21 sıra yükselerek 31. sıraya yükseldi.

En fazla düşüş 38 sıra ile Sakarya Üniversitesi eğitim Fakültesi sıralmasında oldu. 2019 yılında 14. sırada bulunan Sakarya Üniversitesi, 2020 yılında 52. sırada yer buldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 3. sırada

Spor Bilimleri Fakültesi sıralamalarında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 10 sıra yükselerek 3. sırada yer aldı.

Düzce Kocaeli Üniversiteleri ise gerileyerek 26 ve 23. sırada yer buldular.

İletişim Fakülteleri sıralaması

2019 yılında 2. sırada yer alan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi 2020 sıralamalarında yer bulamazken, Kocaeli Üniversitesi 10. sırada yer aldı.

Bolu Abant İzzet Byasal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi sıralamalarının daha fazlasını fotoğraf galerisinde bulabilirsiniz.

- REKLAM -

Son Haberler