Salı, Aralık 3, 2024
- REKLAM -

İlgili Haberler

Online etkinliklerle yedi bini aşkın izleyiciye ulaştı

Boğaziçi Üniversitesi, salgın döneminde düzenlediği online etkinliklerle yedi bini aşkın izleyiciye ulaştı.

Covid-19 salgınıyla birlikte sosyal mesafe kuralları gereği kampüs etkinliklerini online platforma taşıyan Boğaziçi Üniversitesi, zorunlu fiziksel mesafelenmeye rağmen bir topluluk olarak birlikte olmanın yeni yollarını ve biçimlerini bulabilmek adına bir dizi online etkinlik gerçekleştirdi.

‘’Mesafeyi korusak da Boğaziçi ile yakınız’’ mottosundan yola çıkılarak gerçekleştirilen etkinliklerde farklı uzmanlık alanlarından öğretim üyeleri ve konuk konuşmacıların katıldığı seminer, söyleşi ve bedensel sağlık için çeşitli atölyelerle hem karantina döneminde dayanışma içinde olmak hem de bilimsel aklı öne çıkaran konularda uzmanlardan derslerle dinleyicileri bilgilendirmek hedeflendi.

Boğaziçi Üniversitesi Zoom ve Youtube’da gerçekleştirilen Açık Ders, “Corona Günlerinde Hayat Dersleri” , Boğaziçi Lectures ve Mezunlar Kampüste etkinlikleriyle 7000’i aşkın izleyiciye ulaştı. Türkiye’nin farklı kentlerinden ve yurtdışından takipçiler de bu sayede Üniversite’nin online etkinliklerini ücretsiz olarak takip etme imkanı buldu.

Salgın dönemine özgü online Açık Ders

Tekfen Holding desteğiyle, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Kültür Sanat Komisyonu başkanı Prof. Dr. Zafer Yenal moderatörlüğünde online olarak düzenlenen Açık Ders’lerin ilki 3 Mayıs’ta “Kriz Zamanlarında Oyun: Ebeveynler için Öneriler” başlığıyla Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mine Göl Güven tarafından verildi. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, 16 Mayıs’ta “Aşı Teknolojisinin Gelişimi, Yeni Virüslerin Evrimleşmesi ve Yayılması” hakkında bilgiler verdi. COVID-19 hastalığına sebep olan SARS-CoV-2 virüsünün yarasalardan dünyaya yayılmış olduğu iddiaları ise Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Bilgin’in ‘’23 Mayıs’ta verdiği COVID-19’un Sebebi Yarasalar mı?’’ dersinin konusu oldu.  Sosyal Politika Forumu (SPF) ve Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı direktörü olarak görev yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Volkan Yılmaz, 30 Mayıs’taki ‘’Dünyada ve Türkiye’de Sağlık Politikaları: Salgından Ne Öğreniyoruz? ’dersinde sağlık politikalarına ilişkin önemli meseleleri dünyadan ve Türkiye’den örneklerle tartışmaya açtı. Salgın konulu serinin son konuğu ise 6 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü başkanı Doç. Dr. Adil Sarıbay, oldu. Sarıbay, ” Tehdit Altında İnsan Zihni: Salgının Bize ‘Düşündürttükleri’” başlıklı Açık Ders ile dinleyicilerle buluştu. Boğaziçi Üniversitesi’nin Youtube kanalında yayınlanan salgın dönemine özel beş farklı konudaki Açık Dersler, 1000’e yakın izleyici tarafından takip edilirken; salgın öncesi gerçekleşmiş olan Açık Ders’ler 3000’e yakın izleyiciye ulaştı.

“Corona Günlerinde Hayat Dersleri’’

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı ve BU+ Etkinlikleri işbirliği ile Zoom üzerinden gerçekleştirilen  “Corona Günlerinde Hayat Dersleri’’ psikoloji, uzaktan eğitim, edebiyat, yemek gibi farklı konularda Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerini geniş bir dinleyici kitlesiyle buluşturdu. 28 Nisan’da Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Aysimi Duman’ın “Karantinada Stres ve Sağlık İlişkisi” başlıklı semineriyle başlayan  “Corona Günlerinde Hayat Dersleri’’ kapsamında 5 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi Müdürü ve Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Gülsoy ile ‘’Hayatta Kalmanın Yollarından Biri: Yazmak’’, 12 Mayıs’ta Psikoloji Bölümü’ndenDoç. Dr. Serra Müderrisoğlu ile ‘’Bedeni Zihni İyileştirmek için Kullanmak’’, 19 Mayıs’ta Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tınaz Ekim ile ‘’Corona ve Matematiksel Modelleme’’, 2 Haziran’da Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Yenal ile ‘’Corona’nın Gör Dediği: Yemek ve Toplumsal Cinsiyet’’, 9 Haziran’da ise Yabancı Dil Eğitimi Bölümünde Öğretim Üyesi Dr. Senem Yıldız ile ‘’Corona Günlerinde Uzaktan Eğitim’’ başlıklı dersler gerçekleştirildi. Zoom platformunda gerçekleştirilen toplam altı ders 1000’i aşkın izleyiciye ulaştı.

Mezunlar kampüste

Farklı uzmanlık alanlarından mezunların konuk olduğu “Mezunlar Kampüste” etkinlikleri ise Perşembe akşamları Zoom’da gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi bu kapsamda 30 Nisan’da BÜ ‘84 mezunu yönetmen Ezel Akay ve BÜ ’01 mezunu yazar ve oyuncu Aysel Yıldırım ile salgının sanat ve sanatçıya etkilerini ele alan bir söyleşiyle buluştuk.  7 Mayıs’ta BÜ ’09 Mezunu yoga ve pilates eğitmeni Piraye Kirişçi ile karantina günlerinde bedenimizi ve zihnimizi hareketle dengeledik. 14 Mayıs’ta  ‘Geçmiş Pandemileri Anlamak Neden Önemli?’ etkinliğimizde BÜ’97 mezunu Nükhet Varlık’ı konuk etti. 21 Mayıs’taki etkinliğimizde BÜ ’00 mezunu Umut Aral ile ‘’E-Spor’’ fenomenini konuştu. 28 Mayıs’ta   ‘Ekmekten turşuya, kakaodan şaraba fermantasyon’ etkinliğinde BÜ’93 mezunu Aylin Yazıcıoğlu’nu ağırladı. ‘Salgın Döneminde Sinema ve Gündelik Hayat’ etkinliğinde ise BÜ’95 mezunu Pelin Esmer’i konuk etti.  Dizinin son konuğu ise 18 Haziran’da ‘Masabaşı Çalışanlar için Postürel Egsersizler’ konulu uygulamalı atölye ile BÜ’08 mezunu Beste Aksoy oldu. ‘’Mezunlar Kampüste’’ temasıyla düzenlenen toplam yedi etkinlikle yaklaşık 800 izleyiciye ulaştı.

Robert Sapolsky’yi ağırladık

Dünyanın önde gelen akademisyen ve düşünürlerinin ağırlandığı “Boğaziçi Lectures” ilk defa bu sene online gerçekleştirildi.  Ünlü nörobiyolog Prof. Robert Sapolsky, 20 Mayıs’ta Zoom’da düzenlenen “BU Lectures Feyyaz Berker Series” kapsamındaki konferansa konuk oldu. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan’ın moderasyonunda gerçekleşen semineri yaklaşık 900 katılımcı takip etti.

Son Haberler