Gazi Gastroenteroloji Günleri’ne Yoğun İlgi
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Gastroenteroloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Derneği iş birliğiyle düzenlenen 7. Gazi Gastroenteroloji Günleri, Sheraton Ankara Hotel’de yapılan açılış konuşmalarıyla başladı. Etkinlik, iki gün boyunca sürecek kapsamlı oturumlarla alanında uzmanları bir araya getirdi.
Prof. Dr. Uğur Ünal’dan Akademik Dayanışma ve Bilim Vurgusu
Rektör Prof. Dr. Uğur Ünal, açılış konuşmasında üniversitelerin yalnızca bilgi üretmekle kalmayıp, aynı zamanda bilginin paylaşılması, tartışılması ve yaygınlaştırılması açısından da önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Prof. Dr. Ünal, “Gastroenteroloji alanındaki hızlı gelişmeler ve multidisipliner yaklaşımın, bilimsel toplantıların güncel bilgi aktarımı ve yeni iş birlikleri için önemli fırsatlar sunduğunu” vurguladı. Ayrıca Gazi Üniversitesi’nin köklü akademik birikimiyle sağlık alanında öncü olmaya devam ettiğinin altını çizdi.
Güncel Eğitim ve Klinik Uygulamalar Ön Planda
Etkinliğin ilk gününde, “Gastroenterologlar için Diyet, Diyetisyenler için Gastroenteroloji” kursları yeniden düzenlenirken, “Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Diyet ve Besin Takviyelerinin Akılcı Kullanımı” başlıklı eğitim programı katılımcılarla buluşturuldu.
“Video Maraton” oturumunda ise Türkiye genelinden gönderilen 30 ileri düzey endoskopik vaka, katılımcı anlatımlarıyla izleyicilere sunulacak.
Çocuk ve Erişkin Gastroenterolojisinde Yeni Yaklaşımlar
Ortak oturumlarda çocuk ve erişkin gastroenterolojisi alanında özellikle inflamatuvar bağırsak hastalıklarında çocukluktan erişkinliğe geçiş süreçleri ile ilgili güncel klinik yaklaşımlar detaylı olarak tartışılacak.
Rektör Prof. Dr. Uğur Ünal, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.



