Çevrim İçi Söyleşide Ticari İlişkiler Detaylı Şekilde Tartışıldı
Uygulamalı Birimler Fakültesi tarafından düzenlenen “İlk Ders Etkinliği” çerçevesinde, Türkiye – Birleşik Krallık Arası Ticari İlişkiler başlıklı çevrim içi panel, 26 Şubat 2026 Perşembe günü gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüğünü Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Bağış üstlenirken, konuk olarak Türk-İskoç Ticaret Odası Kurucusu ve Başkanı Şahin Vahap Fırat programa katıldı.
Brexit Sonrası Ticaret Dinamikleri ve İş Birliği Alanları
Panelde, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticari ilişkilerin tarihsel süreçteki gelişimi, Brexit sonrası yeni ticaret koşulları, sektörel iş birliği fırsatları ve yatırım potansiyelleri ele alındı. Özellikle hizmet ticareti, teknoloji yatırımları, lojistik bağlantılar ve kurumsal iş birliklerinin artırılması üzerinde duruldu.
Girişimcilik Deneyimleri ve Öğrencilere Tavsiyeler
Şahin Vahap Fırat, aynı zamanda Birleşik Krallık merkezli yatırımları bulunan McAga Group’un kurucusu olarak, girişimcilik alanındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Uluslararası pazarlara açılmak isteyen gençlere yönelik önerilerde bulunan Fırat, Türkiye ve İskoçya arasında kurulan ticari ve kültürel köprülerin önemine dikkat çekti. Küresel ticarette etkili bir ağ kurmanın ve güvene dayalı ilişkiler geliştirmenin stratejik önemi vurgulandı.
Etkinliğe Öğrencilerden Yoğun Katılım
Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Program, interaktif soru-cevap bölümüyle sona erdi. Uygulamalı Birimler Fakültesi, öğrencilerin uluslararası ticaret vizyonunu geliştirmeye yönelik bu tür etkinlik ve sektör buluşmalarına önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.



