SUBÜ Paramediklerinden Ankara’daki Kongrede Önemli Başarı
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) İlk ve Acil Yardım Programı akademisyenleri ile öğrencileri, 2. Türkiye Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne katılarak dikkat çekici bir başarıya imza attı. Türkiye Acil Tıp Derneği tarafından Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde düzenlenen kongrede, SUBÜ öğrencileri iki farklı yarışmada birinciliğe layık görüldü.
Öğrencilerden RİZİKO ve Sessiz CPR Yarışmalarında Birincilik
Yarışma Detayları ve Ödüller
Kongre kapsamında gerçekleştirilen RİZİKO ve Sessiz CPR yarışmalarında, SUBÜ öğrencileri sağlık profesyonellerinin de katıldığı geniş bir platformda her iki yarışmada da birinci oldular. Yarışma ödülleri, TATD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Erbil tarafından takdim edildi. Bu önemli başarı, öğrencilerin mesleki bilgi ve uygulama yeterliliklerini gözler önüne serdi.
Akademik Katkı ve Oturumlar
Kongrede ayrıca Öğr. Gör. Mustafa Demir, “Tehdit Altında Hayat Kurtarmak: Taktik ve Sivil Alanda Yaralı Bakımı” oturumunda Hakan Cenci ile birlikte moderatörlük görevini üstlendi.
Kongrenin Eğitime ve Sektöre Katkısı
Söz konusu kongre, acil sağlık hizmetleri alanında güncel bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak sağlayarak, öğrencilerin ve sağlık profesyonellerinin gelişimine katkı sundu.


